”Živimo u lepom svetu”

Živimo u prelepom svetu.

Pogledajte oko sebe: oblakoderi, gravitacija, breskve, arhipelazi, deca, jezici, muzika, galaksije, sneg, literatura, ljudsko postojanje.

Živeti u takvom okruženju koje je puno magije i čuda oduzima dah. Iako sa vremena na vreme možemo osetiti intenzivnu tugu, duboka sreća je odmah iza ugla. Jedan korak dalje. Jedna misao dalje. Jedan poljubac daleko. Izvori radosti su bukvalno svuda; čovek samo mora da prevaziđe negativne stvari.

Svet ima nameru da te učini srećnim, ne nesrećnim. Sve je to stvar perspektive. Izađi i zauzmi pozitivan pogled na svet oko sebe. Kako može ikada da ti bude dosadno u svetu takvih beskonačnih mogućnosti?

Ako ti danas nije dobar dan, probudi se sutra i počni iznova. Još bolje, zatvori oči na jedan minut i otvori ih u potrazi za lepotom. Zaboravi ružno, nedaće i prazninu.  Zemlja je muzej, a svi smo mi umetnička dela u njemu.

Život je ono što ti napraviš od njega. Niti jedna stvar, niti jedna osoba ne može da odluči ili da utiče na to kako se ti osećaš. To je potpuno do tebe. Odluči se da budeš srećan u životu.

Izvor fotografija: boredpanda.com

2 komentara na članak “”Živimo u lepom svetu”

Vaš komentar:

Your email address will not be published. Required fields are marked *